Skladniki:
- 2 poledwiczki wieprzowe,
- 1 lyzeczka suszonej pietruszki
- 1 lyzeczka soli ziolowej
- 1 lyzeczka pieprzu
- 1/2 lyzeczki soli kamiennej
- 1 lyzka ziol prowansalskich
- 1/2 lyzeczki mielonego kminku
- 2 lyzki oleju
Przygotowanie:
wszystkie ziola wymieszac na talerzu.
patelnie rozgrzac na maksa, wlac olej, poledwiczki obtoczyc w ziolach, wklepujac jak najwiecej
przypraw w mieso, obsmazyc kazda poledwiczke ze wszystkich stron, przelozyc do zaropornego
naczynia razem w tluszczem i podlac odrobine woda, piec okolo 40 min w 180 st.
jak zostanie cos przypraw na talerzu to wsypac je do poledwiczek
jak sie upiekly, wylozylam na talerz, pokroilam w plastry, sos z pieczenia zagescilam lekko
smietana i dodalam pietruszke
i tyle
ja podalam z pure z ziemniakow i salatka z kapusty kiszonej
patelnie rozgrzac na maksa, wlac olej, poledwiczki obtoczyc w ziolach, wklepujac jak najwiecej
przypraw w mieso, obsmazyc kazda poledwiczke ze wszystkich stron, przelozyc do zaropornego
naczynia razem w tluszczem i podlac odrobine woda, piec okolo 40 min w 180 st.
jak zostanie cos przypraw na talerzu to wsypac je do poledwiczek
jak sie upiekly, wylozylam na talerz, pokroilam w plastry, sos z pieczenia zagescilam lekko
smietana i dodalam pietruszke
i tyle
ja podalam z pure z ziemniakow i salatka z kapusty kiszonej
4 komentarze:
Wygladaja na przepyszne! :)
Bardzo chetnie wypróbuje Agatko taka wersję...bardzo tu u Ciebie miło...byłam u Ciebie w odwiedzinach juz nieraz ale chętnie zajrze jeszcze...pozdrawiam:-)
dorzuciłabym jeszcze chili, ale ja jestem z tych ostrolubnych ;)
super..dzisiaj wyprobuje.:) pozdrawiam, Ula
Prześlij komentarz