Jednakże udało mi się przygotować jajka w szynce wg Bajaderki, ciasto filo z farszem do pierogów ruskich oraz naleśniki z serem i szynka podane z barszczem czerwonym.
Poza oczywistym hitem, jakim są jajka w szynce, mile zaskoczyły nas naleśniki. Wyszły po prostu przepyszne. Nie przypuszczałam, że tak proste połączenie wyjdzie tak dobre i przypadnie wszystkim do gustu.
Naleśniki z szynką i serem:
Składniki
Na 2osoby:
8 naleśników
100 g mozzarelli (u mnie to 1 kulka)
100 g ostrego sera żółtego
4 duże plastry szynki lub 8 małych
1 jajko
3 łyżki bułki tartej,
Sól, pieprz
Olej do smażenia
Przygotowanie:
Sery starłam na tarce o małych oczkach. Na każdym naleśniku układałam ser, szynkę i znów ser. Zawinęłam jak kopertę. Panierowałam w jajku i bułce tartej. Smażyłam na rumiano. Najlepsze na ciepło z barszczem czerwonym do popicia.
Smacznego.
7 komentarzy:
no z mozzarella to muszą byc pyszne!
strasznie apetycznie wygladają, naprawdę
bo najczesciej to co proste jest najlepsze! :-)
O kurczę, muszą być niewiarygodnie pyszne :) Wyobrażam sobie, że smakują jak połączenie krokietów z zapiekanką, więc bosko! :)
Takie naleśniki to ja zawsze, wszędzie, o każdej porze dnia i nocy i z dowolnym nadzieniem :))
Malgosiu serdecznie zapraszam :)
Hmmmm,pycha ,jeszcze takich nie jadłem,czekam na zaproszenie od ciebie na te naleśniki koleżanko ;)
czesto robie dzieciakom, ich ulubione to z ta szyneczka od kani.. jakos rozpoznaja jak jest inna.. nie dadza sie oszukac:) polecam wsyztskitm mamom, ktore maja malo czasu:)
Prześlij komentarz