22 listopada, 2008
Kurczak z owocami
Ostatnimi czasy brakuje mi czasu na gotowanie. Jednakże są potrawy, których przygotowanie zajmuje mniej niż 30 min.
Jednym z moich ulubionych dań obiadowych jest kurczak z owocami i ryżem. Krzysiek, który nie lubi mięs z owocami stwierdził ostatnio, że kurczak jest zaskakująco smaczny.
Składniki na 2 osoby:
2 piersi z kurczaka,
4 połówki brzoskwini z zalewy
4 krążki ananasa z zalewy + zalewa.
2 łyżki oliwy
Sól, pieprz, słodka i ostra papryka
Mielony kminek
Przygotowanie
Mięso pokroić w paski, posypać przyprawami, odstawić na 5 min.
Oliwę rozgrzać na patelni, wrzucić mięso, smażyć na złoto z obu stron.
W międzyczasie pokroić owoce. Dorzucić je do kurczaka. Podsmażyć jakieś 2-3 min mieszając. Dodać zalewę i dusić około 5 min. Podawać z ryżem i sałatką z kapusty pekińskiej.
Czyż to nie jest szybkie i proste?
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
4 komentarze:
Super! Zawsze robiłam kurczaka z ananasem albo kurczaka z brzoskwiniami.Nigdy z jednym i drugim owocem.
Lubię mięsko na słodko:) Ciekawa propozycja, muszę kiedys skorzystać z Twojego pomysłu :)
Narobiłaś mi tym apetytu! :) super!
Fajny przepis. Niestety u mnie jadłabym takie mięso sama...
Prześlij komentarz